24 september: Schaak-Off in Apeldoorn

In samenwerking met meer dan 90(!) schaakclubs en regionale bonden organiseert de Koninklijke Nederlandse Schaakbond dit jaar voor de tweede maal van 12 t/m 25 september de Schaak-Off, een landelijk schaak­toernooi waar elke schaak­liefhebber in Nederland gratis aan mee kan doen. Lidmaatschap van een vereniging is niet vereist.

Inschrijvingen: 31 / 32

Het toernooi begint met lokale voorrondes1. De winnaars daarvan plaatsen zich voor regiofinales2, waar wordt gestreden voor een ticket in de landelijke finale3. Alle wedstrijden vinden fysiek plaats. De indeling vindt plaats op basis van ervaring en (geschat) niveau. Iedereen speelt in de voorronde drie partijen van maximaal 50 minuten (25 minuten per persoon). Uit elke poule plaatst de winnaar zich voor de regionale ronde.

➔ Informatie en inschrijven

1 zaterdag 24 september in Denksportcentrum Noord, aanvang 14.00 uur
2 tussen 5 en 27 november
3 3 december

NK Sneldammen in Apeldoorn

Aanstaande zaterdag 11 juni is het NK Sneldammen 2022 in Denksport­centrum Noord, de thuisbasis van Damclub Apeldoorn, vanaf 2022 weer uitkomend in de landelijke eerste klasse. Met dit evenement zet de damclub zich weer op de plaatselijke en regionale kaart. Apeldoorn kent een rijke damhistorie met tal van NK’s in de vorige eeuw.

Meer dan 160 dammers zullen de strijd met elkaar aangaan. Onze nationale top, TeamNL met wereldkampioen Roel Boomstra, zal aanwezig zijn. Hiermee verbindt topsport zich met de breedtesport. Sneldammen is spectaculair, zeker voor de toeschouwers. U bent van harte welkom!

Het evenement begint om 11.00 uur, Sleutelbloemstraat 22, ingang achterzijde, 7322 AG Apeldoorn