Goud van Oud op zoek naar talent voor damclub

Damclub Apeldoorn maakt doorstart!

Goud van Oud op zoek naar talent

Het afgelopen jaar is hard gewerkt om de damsport in Apeldoorn weer smoel te geven. En met succes: op initiatief van Denksportcentrum Noord, Sleutelbloemstraat 22, is een damavond gestart op de donderdagen. Resultaat is dat er op de donderdagen vanaf 19.30 uur aan de Sleutelbloemstraat 22 weer volop gestreden wordt op de honderd velden.

Wat weinigen weten is dat het spel eenvoudig oogt maar na enkele zetten al kan leiden tot een waar doolhof van mogelijke zetten. De mensen van het denksportcentrum zien de damsport dan ook als geweldige en uitdagende  aanvulling.

De damclub doet mee aan de Gelderse Competitie en hoopt ook snel weer aan de landelijke competitie mee te kunnen doen.  Ambities zijn er zeker maar dan op eigen kracht en niet met betaalde spelers. De ontmoeting, het recreatieve en het genieten van het spel staat voorop. De club heeft echter ook behoefte aan jongeren. Wie durft? In korte tijd opgeleid willen worden tot sterke speler? “Wij dagen de jeugd uit”. Voor de nieuwe generatie biedt dit spel enorme mogelijkheden. Welke  jonge Apeldoorners willen records boeken en binnen nu en een jaar naar de top van de Nederlandse jeugd?”

Dit lijkt onmogelijk maar dat hoeft het niet te zijn. Ervaren trainers staan klaar, er is cursusmateriaal en de Dambond wil actief meewerken.

In de voorbije jaar kwamen diverse oud-dammers al samen en voor velen was dit een soort reunie. Dammers die elkaar jaar jaren niet hadden ontmoet, troffen elkaar en speelden als vanouds. Voor anderen werd het weer ouderwets laat omdat ook de gezelligheid van het denksportcentrum aantrekkelijke kanten heeft.

Liefhebbers van alle leeftijden zijn welkom. Deelnemen kan zonder verplichtingen voor het symbolische bedrag van 1 euro per avond. Diverse activiteiten gaan nog volgen. Voor informatie kunt u mailen naar dammen@denksportapeldoornnoord.nl of bellen naar 06-10920197.

2 gedachten over “Goud van Oud op zoek naar talent voor damclub”

 1. Succes toegewenst vanuit Giessendam. Mijn kleinzoon in Apeldoorn is bijna 2 jaar. Nog iets te jong :-). Maar we beginnen zo gauw mogelijk….

  Beantwoorden
 2. Beste Piet,
  Bedankt voor uw reactie. Fijn dat er toekomstig talent aankomt! We kunnen goed nieuwe leden gebruiken. Op 6 oktober is er een leuk evenement De Nationale Jeugddamdag. Mocht u in de buurt zijn dan kunt u de sfeer komen proven.
  Met vriendelijke groet,

  Michel van Proosdij

  Beantwoorden

Plaats een reactie