Cursussen voor beginners

In het najaar worden in het denksportcentrum twee schaakcursussen aangeboden:

Elke cursus bestaat uit zes schaaklessen die op maandagavond worden gegeven in de grote zaal, van 19.30 tot 21 uur. De beginnerscursus begint op 18 september, de andere cursus op 6 november. Kosten per module € 99 per persoon. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 augustus.

 

Leren schaken in Apeldoorn

 • Leren schaken bij Schaakstad Apeldoorn
  Schaakvereniging Schaakstad Apeldoorn biedt de jeugd de mogelijkheid schaaklessen te volgen op alle niveaus onder leiding van gediplomeerde schaaktrainers.

 • Schaakschool Het Bolwerk
  Op de woensdagmiddag leren kinderen in twaalf lessen schaken. De lessen duren van 14.45 tot 16.00 uur.

 • Schaaklessen voor senioren in Het Bolwerk
  Er begint weer een serie schaaklessen voor senioren in wijkcentrum Het Bolwerk. De acht wekelijkse lessen voor beginners zijn woensdagmorgen van 9.15 tot 10.45 uur. Deze beginnerscursus kost 45 euro, inclusief koffie of thee. Deelnemers krijgen oefenmateriaal: boekje ‘Ik leer schaken‘ en app Chessmatec. Naast senioren zijn ook andere volwassenen welkom. Het adres is Ravelijn 55, Apeldoorn. De lessen zijn in zaal 2 (1e verdieping, er is een lift). Deelname is per semester (14 lesweken).
  Aanmelden en contact
  Karel van Delft: karel@kvdc.nl of 06-22226928.
  Vermeld bij aanmelden graag: naam, adres, telefoon, e-mailadres en schaakniveau.
  Ook zijn er lessen voor mensen die al kunnen schaken. Die lessen zijn van 10.15 tot 11.45 uur. De lessen omvatten uitleg, oefenen en partijen spelen. Deze cursus kost 75 euro per 14 weken. Meedoen kan op elk moment.

 • Schaaklessen voor mensen met autisme
  Schaakleraar Karel van Delft geeft individuele schaaklessen aan jeugd en volwassenen met autisme.

Online leren schaken

Stappenmethode